Bevezetés

Itt a sztómával való együttélésre, illetve arra vonatkozóan talál információkat, hogyan őrizze meg a sztóma környéki bőr egészségét, emellett pedig olyan hasznos online eszközöket is talál, amelyekkel meggyőződhet arról, hogy továbbra is a megfelelő terméket használja-e fennálló problémája megoldására.

Tapasztalat a sztómával való együttélésben

A sztóma környéki bőr egészségének megőrzése

A sztóma környéki bőr egészségének megőrzése

A sztóma, illetve a körülötte található bőr gondozása biztosítja a sztómazsák optimális teljesítményét. Segít abban, hogy Ön minden helyzetben biztonságban és magabiztosnak érezze magát. Hogyan őrizze meg bőre és a sztóma egészségét?
Bezárás

A sztóma környéki bőr egészségének megőrzése

A sztómával élő emberek többsége olykor bőrirritációt tapasztal. Az irritáció azonban a bőr abnormális állapota. Ahhoz, hogy a sztómazsák kényelmes és gond nélkül viselhető legyen, fontos a bőrirritáció megelőzése és az adott bőrterület egészségének megőrzése.

 

Az irritációs körforgás

A szivárgás ahhoz vezet, hogy a sztóma végterméke és a bőr érintkezik és ez irritációt okoz. A probléma az, hogy a bőr irritált állapotában a zacskó tapadó felszíne nem illeszkedik tökéletesen, így a végtermék továbbra is szivárog. Ezzel létrejön a szivárgás és a bőrirritáció ördögi köre.


A sztóma környéki bőr egészségéhez vezető hat lépés a következő:

  1. Győződjön meg arról, hogy a bőre tiszta és teljesen száraz-e, mielőtt felhelyezi a zacskó tapadó részét.
  2. Úgy vágja ki a tapadó felszínen a nyílást, hogy az pontosan illeszkedjen a sztóma átmérőjéhez. A műtét után normális jelenség a testalkat változása. Fontos, hogy folyamatosan ellenőrizze azt, hogy a méretsablon mérete és formája megfelel-e a sztómáénak. Ezt úgy teheti meg, hogy a sablon nyílását a sztóma fölé helyezi, így látni fogja, hogy a nyílás tökéletesen illeszkedik-e.
  3. Rendszeresen ellenőrizze a sztóma méretét, különösen, ha sérve van.
  4. Ügyeljen arra, hogy a tapadó rész szorosan illeszkedjen bőréhez; ennek érdekében finoman szorítsa oda a kezével.
  5. Ha viszkető vagy kellemetlen érzést tapasztal, azonnal cserélje ki a sztóma eszközét.
  6. Győződjön meg arról, hogy a testalkatának leginkább megfelelő sztóma eszközt és tartozékokat használja.
Bezárás
Bezárás

Ingyenes kiszállítás

Köszönjük hogy hozzánk fordult

Megkaptuk

Desctop verzió