Bevezetés

Ebben a részben többet tudhat meg arról, hogyan viszonyul a Coloplast a sztómaellátásban igényelt innovációkhoz. Ismerje meg kutatási és párbeszéden alapuló programjainkat, felhasználó-központú innovációs folyamatainkat és azt, ahogyan az összes kezelési költség csökkentésére összpontosítunk. 

Miért válassza a Coloplastot?

Az intim egészségügyi ellátást igénylő emberek életének megkönnyítése

A Coloplast odafigyel az emberekre, hogy jobban megértse, mire van szükségük. Folyamatosan egyre újabb és jobb módszereket fejlesztünk ki ahhoz, hogy a legjobb ötleteket dobhassuk piacra. Célunk az, hogy valódi változást hozzunk az emberek életébe. Szorosan együttműködünk az egészségügyi szakemberekkel
Bezárás

Az intim egészségügyi ellátást igénylők életének megkönnyítése

A sztómával élők, illetve az egészségügyi szakemberek előtt még mindig komoly kihívások állnak nap mint nap. Hogy ennek véget vessünk, szorosan együttműködünk mindkét csoporttal, hogy közösen jobb megoldásokat találjunk.

Az egészségügyi szakemberek bevonása
A Coloplast Ostomy Forum (COF) a sztómaápolók világméretű hálózata. A fórum kulcsszerepet játszik segédeszközeink fejlesztésében, és a felhasználói igények azonosítására, megvitatására és rangsorolására használható. Ugyanakkor az új elképzelések kiértékelésének fóruma is, és biztosítja, hogy segédeszközeink megfeleljenek ezen igényeknek.

Új távlatok nyitása felhasználó-központú innovációkkal
A sztómával élők mindennapjainak és az általuk megélt kihívások megértéséhez a K+F csapat dolgozói meglátogatják őket otthon, és követik napi tevékenységeiket és szokásaikat – még a fürdőszobában is. Ez a folyamat segít nekünk, hogy megértsük az általuk megélt kihívásokat, és hogy hatékony megoldásokkal válaszoljunk az igényeikre.

Ahhoz, hogy minél több embert ösztönözzünk ötleteik megosztására, az online innovációs közösséget is támogatjuk – ez a www.innovationbyyou.com. Ebben a közösségben a tagok megosztják egymással ötleteiket, vagy csatlakoznak az Innovációs fórumhoz, ahol az érdekelt felhasználók és a vállalkozók közösen új megoldásokat fejlesztenek ki.


Figyelem és reagálás 1954 óta
Az egészségügyi szakemberekkel és a segédeszközeinket használókkal való szoros együttműködés nem újkeletű a Coloplast számára. A napjainkban is végzett munka valójában már 1954-ben elkezdődött. Elise Sørensen körzeti ápoló volt. Nővére, Thora éppen egy sztómaműtéten esett át, és nem mert elmenni hazulról, attól tartva, hogy a sztómája esetleg az utcán kezd szivárogni. Elise ezért megalkotta a világ első öntapadós sztómazacskóját, megadva ezzel a lehetőséget Thorának – és sok ezer hozzá hasonló sorsú embernek –, hogy újra élvezhesse az életet. Ez egy óriási jelentőséggel bíró, mégis egyszerű megoldás. 

Bezárás

Bizonyítékok és klinikai kutatások

Hasznos segédletek és vizsgálatok

A Coloplast elkötelezte magát a sztómaellátás fejlesztése mellett. Ennek részeként klinikai vizsgálatokat végzünk a bizonyítékokon alapuló ápolás támogatása és klinikai kutatási eszközök fejlesztése érdekében. További információ a segédletekről
Bezárás

Segédletek és vizsgálatok

Dokumentumok letöltése az absztraktok elolvasásához

Publikációk

 

Ostomy Skin Tool:
Martins, L., Tavernelli, K., Serrano, J.L.C.
Introducing a peristomal skin assessment tool: The ostomy skin tool
WCET Journal 2008 Vol. 28 (2) p. 8-13

Jemec, GB., Martins, L., Claessens, I., Ayello, EA., Hansen, AS., Poulsen, LH., Sibbald, RG.
Asessing peristomal skin changes in ostomy patients: validation of the Ostomy Skin Tool.
British Journal of Dermatology 2011 Vol. 164 p. 330-335

Martins, L., Ayello, E.A., Claessens, I., Hansen, A.S., Poulsen, L.H., Sibbald, R.G., Jemec, G.B.
The Ostomy Skin Tool: tracking peristomal skin changes
British Journal of Nursing 2010 Vol. 19 (15) p. 960-964

Dialogue Study:
Porrett, T., Nováková, S., Schmitz, K., Klimekova, E., Aaes, H.
Leakage and ostomy appliances: results from a large-scale, open-label study in clinical practice
Gastrointestinal nursing Supplement 2011 Vol. 9 (2) p.19-23

Erwin-Toth, P., Thompson, SJ., Davis, JS.
Factors impacting the quality of life of people with an ostomy in north America: results from the dialogue study.
Journal of Wound Ostomy Continence Nursing 2012 Vol. 39 (4) p. 417-22

Health Economics:
Meisner, S., Lehur, P.-A., Moran, B., Martins, L., Jemex, G.B.E.

Peristomal skin complications are common, expensive and difficult to manage: a population based cost modelling study
PLOS One 2012 Vol. 7 (5) p. 1-8

DialogueStudyDialogueStudy

A DialogueStudy egy világméretű klinikai vizsgálat, amelynek célja a Coloplast egyes sztóma segédeszközeivel szerzett mindennapi tapasztalatok dokumentálása volt. A vizsgálat középpontjában a bőrelváltozások és az életminőség állt. A több mint 3000 beteg és 500 ápoló bevonásával végzett DialogueStudy a valaha végzett legnagyobb vizsgálat volt a sztómaellátásról; 2006 és 2010 között zajlott.

Az átfogó eredmények azt mutatják, hogy sokaknak vannak sztóma környéki bőrproblémái, és hogy a bizonyítékokon alapuló ápolás és a SenSura együttes alkalmazása kevesebb szivárgást, kevesebb váratlan eszközcserét és nagyobb biztonságérzetet eredményezett.Ha szeretne többet megtudni a DialogueStudyról, forduljon a helyi  Coloplast-kirendeltséghez.


Coloplast QoL

A Sztómás Életminőség (Stoma-QoL) eszköz egy egyszerű, jóváhagyott kérdőív, amely a sztómával élők életminőségének felmérésére használható, ugyanakkor a szorongást vagy aggódást kiváltó problémák azonosításában is segít.

A Sztóma környéki bőr (Ostomy Skin) segédlet

Az Ostomy Skin vizsgálat kimutatta, hogy a sztóma környéki bőrelváltozások nagyon gyakoriak a sztómával élők körében, és hogy ezek az elváltozások negatívan hatnak az életminőségre. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a sztómával élők közül sokan nincsenek tudatában bőrük állapotának, és ezért nem fordulnak a sztómaápolójukhoz. A vizsgálatot 2004-ben Dániában, 199 beteg bevonásával folytatták le. A vizsgálat a nagyobb volumenű DialogueStudy hátteréül szolgált.

 

Az Ostomy Skin egy jóváhagyott eszköz, amelyet arra terveztek, hogy hatékony módszer legyen a sztóma környéki bőrelváltozások okának és súlyosságának meghatározásához. Ugyanakkor javaslatokat is tesz ezen elváltozások monitorozására és kezelésére.

Bezárás

BodyFit® technológia

BodyFit® technológia

BodyFit® technológia – a tervezés, amely figyelembe veszi a testek egyedi jellemzőit A BodyFit technológia a Coloplast innovációs platformja a sztómaellátás területén
Bezárás

Bővebben a BodyFit® technológiáról

A BodyFit technológia új innovációs platform a sztómaellátás területén. A központi gondolat az, hogy nincs két tökéletesen egyforma test, és ez sarkall minket olyan megoldások tervezésére és fejlesztésére, amelyek minden testalkathoz biztonságosan és kényelmesen illeszkednek. Ezt emberközpontú innovációnak nevezzük.


 

 

 

Bezárás
Bezárás

Ingyenes kiszállítás

Köszönjük hogy hozzánk fordult

Megkaptuk

Desctop verzió