Bevezetés

Betegeinek sok segítségre és útmutatásra lehet szüksége, a sztómaműtét előtt és azt követően egyaránt. Ebben a részben a Coloplast segédletek, anyagok és programok széles kínálatát mutatjuk be, amelyek segíthetnek önnek betegei ellátásában és a segítségnyújtásban.

Sztómával élő emberek életminőségének felmérése

Életminőség felmérő (Stoma-QoL)

Életminőség felmérő (Stoma-QoL)

Az Életminőség felmérő (Stoma-QoL) eszköz egy egyszerű, validált kérdőív, amely a sztómával élő emberek életminőségének felmérésére használható – illetve a szorongást vagy aggódást kiváltó problémák azonosítására is szolgál. Életminőség felmérő (Stoma-QoL) eszköz
Bezárás

Sztómával élő emberek életminőségének felmérése

A sztómával élőknek számos aggályuk lehet – a szivárgástól való félelem, a saját testük által kiváltott szégyenérzet, az aggódás, amiatt hogy teherré válnak családjuk és barátaik számára. Amikor ezek az aggályok megakadályozzák őket abban, hogy számukra örömöt jelentő tevékenységeket végezzenek, olyankor veszélyben van az életük minősége.

A Stoma-QoL révén az egészségügyi szakemberek egységes, közös nyelvet használnak, amellyel felmérhetik a sztómával élők életminőségét. Az eszközt ugyanazon személy életminőségének időbeli monitorozására is használhatja – vagy arra, hogy összehasonlítsa egymással több páciens életminőségét.

Az életminőség felmérő (Stoma-QoL):

  • Kifejezetten sztómával élők számára lett kialakítva – minden kérdés sztómával élők közreműködésével fogalmazódott meg
  • Validált – különböző országokban, sztómával élők reprezentatív populációiban tesztelték
  • Megbízható – azokra a problémákra helyez kiemelt hangsúlyt, amelyek a legfontosabbak a válaszadó életminőségének szempontjából
  • Több kultúrát felölelő – 16 nyelvre fordították le
  • Egyszerű – a kérdőív kitöltéséhez mindössze 5-10 perc szükséges
Bezárás

Segédanyagok a betegek számára

A Coloplastnál könnyen használható, a betegek számára kialakított segédletekkel támogatjuk az egészségügyi szakembereket. A sztómás pácienseknek készült segédletek itt tekinthetők meg
Bezárás

Segédanyagok a páciensei számára

A segédanyagok segíthetnek a pácienseinek a sztómával való együttélésben a mindennapok során. Ezeket az oktatóanyagokat odaadhatja a pácienseinek, hogy otthon elolvassák és használják, vagy megbeszéljék azokat önnel.

A testfelépítés megértése az első lépés a jobb illeszkedés felé
A Coloplast TestEllenőr eszköze segít önnek és a páciensének javaslatokat találni arra vonatkozóan, hogyan lehet a legjobban megfeleltetni egymásnak az egyéni testfelépítést és a sztómazacskót. Nyolc egyszerű lépést kell megtenni.

Hasznos információk páciensek számára
Ezek az ismertetők hasznos információkat tartalmaznak a sztómával való együttéléssel kapcsolatban:

 

Bezárás

A munkavégzést támogató hasznos eszközök

A munkavégzést támogató hasznos eszközök A Coloplastnál elkötelezetten támogatjuk az egészségügyi szakembereket olyan könnyen használható segédletekkel, amelyek önnek is segíthetnek a mindennapokban. Az egészségügyi szakembereknek szóló segédletek itt tekinthetők meg
Bezárás

A munkavégzést támogató hasznos eszközök

TestEllenőr – a testfelépítés megismerése
A TestEllenőr nyolc egyszerű lépésben segít önnek a testfelépítés felmérésében, illetve a megfelelő termék megválasztásában minden egyes páciensnél.

TestEllenőr-jegyzettömbök
A Testfelépítési terminológia alapján készült TestEllenőr-jegyzettömbjeink lépésről lépésre ábrázolják a páciens sztóma környéki testfelépítésének azonosítási módját. Hasznos eszköz a betegekkel a test egyedi jellemzőiről folytatott beszélgetés során, illetve a megfelelő sztómaterápiás megoldás megválasztásában.

A sztóma környéki bőrelváltozások felmérése
Az DET diagnosztikai segéd eszközt arra tervezték, hogy hatékony módszert biztosítson a sztóma környéki bőrelváltozások okának és súlyosságának meghatározásához. Ugyanakkor javaslatokat is tesz ezen elváltozások monitorozására és kezelésére.

Az életminőség felmérése a sztóma ápolása során
Az életminőség felmérő (Stoma-QoL) eszköz egy egyszerű, validált kérdőív, amely a sztómával élő emberek életminőségének felmérésére használható, illetve a szorongást vagy aggódást kiváltó problémák azonosítására is szolgál.

A műtétre vonatkozó információkat tartalmazó rajzlapok
A műtéti beavatkozás alapjainak megértése számos beteg számára fontos, mivel ez segíthet nekik abban, hogy felkészültebbnek és erősebbnek érezzék magukat. Ezek a Műtétre vonatkozó információkat tartalmazó rajzlapok oktatási eszközök az olyan előre gondolkodó betegek számára, akik szeretnének bővebb információt kapni műtétjükről.

A rajzlapok az alábbi esetekre állnak rendelkezésre:

Sztómaápolási Terv
A Sztómaápolási Terv egy átfogó ápolási terv, amely végigköveti a beteg útját a pre-, peri- és posztoperatív kezeléstől egészen az otthonába bocsátásig. Ha a beteg nem ezt az útvonalat követi, az ápolási terv módosítható, vagy bizonyos részei kihagyhatók.

A Sztómaápolási Tervet a szakértők a következőkre használhatják:

  • Az ápolók és egyéb egészségügyi szakemberek tapasztaltságtól független oktatására és továbbképzésére, és ezáltal a sztómaápolás minőségi szintjének biztosítására
  • A sztómával élők és rokonaik oktatására és továbbképzésére

A sztómaeszközök tapadó felszínére vonatkozó útmutató
Ez az útmutató bemutatja a sztómaeszközök tapadó felszínét, és magyarázatot ad a sztóma környéki bőr és a tapadó felszín közötti kölcsönhatásra.

A felsorolt segédletekkel kapcsolatos további információkért forduljon Coloplast területii képviselőjéhez.

Bezárás

DET bőrdiagnosztikai útmutató

Az eszköz lehetőséget nyújt önnek, hogy egy unikális standard szerint mérje fel a sztóma környéki bőrelváltozásokat


Sztómaápolók számára készült

DET bőrdiagnosztikai eszközA DET bőrdiagnosztikai eszközt Coloplast Globális tanácsadó testülete szakembereinek közreműködésével fejlesztették ki; a testület tagjai 12 különböző ország magasan képzett sztómaápolói.


Az eszközt a DialogueStudy számára fejlesztették ki, amely egy globális klinikai vizsgálat a sztóma környéki bőr állapotának időbeli felmérésére. A DialogueStudyban történő alkalmazása előtt az eszközt a Coloplast Globális tanácsadó testületének tagjai és néhány kollégájuk a gyakorlatban is tesztelte. 


A DET bőrdiagnosztikai eszköz két részből áll: a DET-pontszámból és a diagnosztikai útmutatóból.

 

Mivel a DET bőrdiagnosztikai eszköz egy újszerű, standardizált eszköz a sztóma környéki bőrelváltozások időbeli felmérésére, létfontosságú a DET bőrdiagnosztikai eszköz működési elvének megértése és a reprodukálhatóság bizonyítása.

 

Próbálja ki a DET bőrdiagnosztikai eszköz alábbi, online változatát.

Testfelépítési terminológia

A Coloplast Testfelépítési terminológiájának célja egy közös nyelv kialakítása az egészségügyi szakemberek és a sztómával élők számára a sztóma környéki testfelépítés leírására. Sztóma környéki testfelépítés
Bezárás

Testfelépítési terminológia

Nincs két teljesen egyforma test. A sztóma-segédeszközök megválasztásakor a megfelelő illeszkedés és a megbízható rendszer biztosításának kulcsa a sztóma környéki terület pontos ismerete és leírási képessége.

A Coloplast kifejlesztett egy „közös” nyelvet, hogy megkönnyítse a sztóma környéki testfelépítés leírását és egymás megértését az egészségügyi szakemberek és a sztómával élők számára. Ezt a kifejezés gyűjteményt, amelyet Testfelépítési terminológiának nevezünk, az ápolókkal és a betegekből világszerte létrejött fókuszcsoportokkal együtt állítottuk össze.


Bezárás

Támogatás a kezdetektől

A Coloplast Care egy ápolók által kifejlesztett program, amelynek célja a szükséges támogatás és információk biztosítása a sztómával élők számára. Bővebben a Coloplast gondozási programról
Bezárás

Támogatás a kezdetektől

A sztómával való együttélés megszokása érzelmileg és fizikailag is kihívást jelenthet. Az, hogy az érintettek hogyan tudják kezelni ezeket a kihívásokat, nagymértékben függ a személyes helyzetüktől és a saját erőforrásaiktól.

A Coloplastnál ingyenes támogatást biztosítunk mindenkinek, aki sztómaterápiás termékeket használ. A Coloplast betegtámogató program szolgáltatásokat kínál a sztómával élők számára, hogy biztosítsa termékeink lehető legjobb felhasználását és a zökkenőmentes visszatérést a mindennapi életbe a sztómaműtét után. Életmód-tanácsadást, illetve szükség esetén gyakorlati és érzelmi támogatást is nyújtunk.


Forduljon a magyarországi Coloplast képviselethez, hogy többet megtudhasson a Coloplast gondozási programról. 

Bezárás
Bezárás

Ingyenes kiszállítás

Köszönjük hogy hozzánk fordult

Megkaptuk

Desctop verzió